Det er trygt å melde fra til Arbeidstilsynet

Publisert 17.02.2021 - Lesetid: 2 min

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeidstilsynet har siden nyttår kjørt en kampanje der vi oppfordrer arbeidstakere til å tipse oss om brudd på smittevern- og karanteneregler. Kampanjen har gått på flere språk i sosiale medier og skal gjøre det enkelt – spesielt for utenlandske arbeidstakere – å kontakte oss.

Merk at denne nyhetssaken kan inneholde utdatert informasjon om regelverk knyttet til koronapandemien og smittevern. Oppdatert informasjon finner du på Koronavirus: Tiltak i arbeidslivet

Vi ønsker flere tips

På Facebook Messenger står vi klare til å svare på spørsmål på både polsk, rumensk, litauisk og engelsk. Men hittil har vi dessverre fått få spørsmål.

Vi blir fortalt at arbeidstakere føler at det er utrygt å ta kontakt med oss, eller de føler at det ikke er noen vits i å melde fra til oss. Ansatte i Caritas Norge har et innlegg om dette i Dagsavisen 16. februar 2021. Innlegget tyder på at vi ikke når godt nok ut med informasjonen om hvordan en kan melde fra til Arbeidstilsynet.

Hjelp oss å nå ut!

Vi tar imot tips fra alle som opplever brudd på smittevern- og karanteneregler på arbeidsplassen. Derfor ber vi om deres hjelp til å nå ut til flest mulig arbeidstakere i Norge.

Vår beskjed til arbeidstakerne er at

  • det er trygt å melde fra til Arbeidstilsynet
  • du kan være anonym
  • selv om du oppgir kontaktopplysninger til Arbeidstilsynet, vil vi aldri fortelle arbeidsgiver hvem som har varslet oss. Vi har taushetsplikt.
  • alle tips vil bli vurdert av oss
  • du kan kontakte oss både på telefon og Facebook Messenger

Tips oss!

Tips oss hvis du føler deg utrygg med tanke på smittevern på arbeidsplassen – eller annet som gjelder arbeidsmiljøet ditt.

Tips

Her kan du sende tips på norsk eller engelsk.

Telefon: (+47) 73 19 97 00

Her når du oss på norsk og engelsk.

Messenger

Facebook Messenger: Her når du oss på norsk, engelsk, polsk, litauisk og rumensk.