Arbeidstilsynet har fått nye nettsider

Publisert 27.08.2024 - Lesetid: 2 min

Arbeidstilsynet.no har blitt lansert i nytt design, med ny menystruktur og ny teknisk løsning. Nettsiden er vår viktigste veiledningskanal, og nå er kanalen enda bedre tilpasset våre 25 000 daglige brukere. 

Bildet viser tre personer som sitter og står foran en pc-skjerm. På skjermen ser man Arbeidstilsynets nye nettsider.

I NY DRAKT: 27. august lanseres arbeidstilsynet.no i nytt design og med ny struktur. Blant dem som har jobbet med de nye nettsidene er teknisk redaktør Ingri Furuly Eriksen (til venstre), IT-arkitekt Torben Skylstad og innholdsredaktør Kjetil Gotvassli. FOTO: Arbeidstilsynet.

Arbeidstilsynet.no skal være hovedkilden for alle i arbeidslivet til verktøy og veiledning om arbeidsmiljø.

– Arbeidstilsynet.no er den viktigste veiledningskanalen vi har, med rundt 6 millioner besøkende i året. Dette kommer ikke av seg selv. Vi jobber hele tiden med å tilpasse nettsiden både teknisk og på innholdssiden for at det skal være lett å finne fram, bruke og forstå innholdet vårt. Nå var tiden moden for en skikkelig oppussing, sier avdelingsdirektør Stig Inge Eikemo ved avdeling for kommunikasjon og brukerdialog i Arbeidstilsynet.  

Mer brukervennlig

Hvordan folk bruker nettsider søkemotorer er i stadig endring. Derfor er det viktig at vi også utvikler oss. Arbeidstilsynet har prioritert å gjøre tekniske, grafiske og strukturelle oppgraderinger, noe som skal gjøre arbeidstilsynet.no enklere å bruke.

Dette er nytt på Arbeidstilsynets nye nettsider:

  • Struktur. Basert på statistikk og brukerinnsikt ligger vårt mest relevante innhold godt synlig på førstesiden. Alt annet innhold skal være lett å navigere seg til i ny menystruktur og ved søk.  
  • Design. Nytt design er nok det dere ved første øyekast vil se som den største endringen på nettsiden. Nettsiden gjenspeiler Arbeidstilsynets visuelle profil.
  • I tråd med nasjonalt designsystem. Flere offentlige etater samarbeider for tiden om å utvikle et nasjonalt designsystem til bruk på nettløsninger. Ved å benytte oss av dette, gjør vi nettsiden gjenkjennbar for brukere som besøker mange offentlige nettsteder.
  • Bedre teknisk løsning. Nettsidene våre flyttes til en mer robust teknisk plattform. I tillegg vil vi flytte Arbeidsmiljøportalen, Arbeidsmiljøhjelpen, Risikohjelpen og nemdene.no i løpet av høsten og tidlig i 2025.

Jobben slutter ikke her

Arbeidstilsynet har en nettredaksjon som løpende jobber med å utvikle og forbedre innholdet på nettsidene våre. Den består av kommunikasjonsfolk med spisskompetanse på blant annet tekst, klarspråk, universell utforming, interaksjonsdesign, brukertesting og søkemotoroptimalisering. 

– Vi har hele tiden som mål at vi skal forbedre oss og tilpasse oss endringene som skjer i samfunnet for å tilby best mulig veiledning, sier Stig Inge Eikemo.