Innkvartering for arbeidstakere som kommer til Norge, må ikke lenger forhåndsgodkjennes

Publisert 27.01.2022 - Lesetid: 2 min

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 26. januar ble kravet om innreisekarantene opphevet. Ordningen med forhåndsgodkjenning av oppholdssted for arbeidstakere i innreisekarantene, er dermed avviklet. 

Merk at denne nyhetssaken kan inneholde utdatert informasjon om regelverk knyttet til koronapandemien og smittevern. Oppdatert informasjon finner du på Koronavirus: Tiltak i arbeidslivet

Bildet viser ei hånd som stikker en nøkkel inn i et nøkkelhull på ei dør.
IKKE NØDVENDOG Å SØKE: Når kravet om innreisekarantene er opphevet, er også godkjenningsordningen for oppholdssted for arbeidstakere i innreisekarantene avviklet. FOTO: Colourbox.com. 

Fram til 26. januar måtte arbeids- eller oppdragsgivere som tilbød oppholdssted til arbeidstakere eller oppdragstakere i innreisekarantene, søke om å få oppholdsstedet forhåndsgodkjent. Målet for ordningen var å bremse koronasmitten inn i landet.

Nå har regjeringen vurdert at det ikke lenger er smittemessig nødvendig med innreisekarantene. Når kravet om innreisekarantene avvikles, avvikles også godkjenningsordningen som Arbeidstilsynet hadde ansvar for.

Fremdeles viktig å forebygge smitte

Arbeidstilsynet minner om at arbeidsgivere fortsatt har ansvar for å kartlegge og vurdere risikoen for smitte, utarbeide rutiner og legge til rette tiltak som sikrer generelt smittevern. Dette gjelder både på arbeidsplasser og ved innkvartering som arbeidsgivere stiller til rådighet.

Krav til ordinær innkvartering

Selv om ordningen med forhåndsgodkjenning av innkvartering avvikles, stilles det en rekke krav til innkvartering som tilbys av arbeidsgivere. Innkvarteringen skal alltid være forsvarlig utformet, innredet og vedlikeholdt.