Webinar: Slik kan seksuell trakassering forebygges

Webinar, kl. 12:00–13:30, torsdag 29. oktober 2020

Dette webinaret gir en innføring i hvordan du kan forebygge seksuell trakassering på din arbeidsplass, uavhengig av rolle. Hva er de såkalte gråsonene? Hva er seksuell trakassering og hvordan kan det forebygges? Dette er noen av spørsmålene du skal få svar på. 

Vi kommer til å vise konkrete verktøy, hvordan de kan brukes og hvor du finner dem. Vi skal også prate om hvilket ansvar arbeidsgiver har og hvilke krav lovverket stiller til forebygging. 

MELD DEG PÅ HER

Selv om bevisstheten rundt seksuell trakassering har økt, er det fortsatt mange arbeidstakere som blir utsatt for upassende og uønsket oppførsel på arbeidsplassen. Seksuell trakassering kan forekomme i alle virksomheter der man jobber med andre mennesker, men høyest forekomst finner vi i overnattings- og serveringsbransjen og i helsesektoren. Å bli utsatt for seksuell trakassering på jobb kan få konsekvenser for den enkelte arbeidstaker, men også påvirke arbeidsmiljøet på arbeidsplassen. Forskning viser at det kan føre til helseplager, stress, nedsatt trivsel og engasjement i jobben, sykefravær og at man slutter i yrket.  

I webinaret møter du Trine Hammer, nasjonal koordinator for overnatting- og serveringsbransjen i Arbeidstilsynet, og Shorish Azari, rådgiver hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Vi åpner for spørsmål i chat i webinaret, men du kan også sende de på forhånd til webinar@arbeidstilsynet.no 

Påmelding

Webinaret er åpent for alle og gratis å delta på. Vi vil gjerne at du melder deg på slik at vi kan kontakte deg dersom det blir endringer. 

Lenke til webinaret sendes på e-post, og det vil sendes direkte på arbeidstilsynet.no/webinar. Opptak av webinaret vil også bli tilgjengelig etterkant av webinaret, på denne siden. 

Alle har rett til et trygt arbeidsmiljø uten seksuell trakassering - Sammen setter vi strek for seksuell trakassering! #settestrek