Nattarbeid - på helsen løs?

Webinar, kl. 09:00–10:00, torsdag 24. september 2020

Viktige samfunnsfunksjoner stopper opp om noen ikke gjør jobben på natta. Men hva skjer med helsen til dem som jobber natt? Er det sånn at noen mennesker er bedre egnet enn andre til å jobbe natt? Og hva kan vi gjøre for å forebygge de negative helseeffektene? 

Vi inviterer til webinar torsdag 24. september mellom kl. 09:00 og 10:00, hvor vi håper å gi deg svar på noen av spørsmålene rundt nattarbeid.  

Forskning viser at risikoen for å utvikle alvorlige sykdommer som Alzheimers, diabetes og hjerte- og karsykdommer er høyere for de som jobber natt. Nattarbeid gir også en umiddelbar økt risiko for ulykker på arbeidsplassen, både for tunnelarbeideren som arbeider med sprengstoff eller sykepleieren som skal regne ut riktig dose medisin for pasienten.  

Vi har med oss Bjørn Bjorvatn, lege og professor ved UiB, spesialist i arbeidsmedisin Ebba Wergeland og overlege i Arbeidstilsynet Tor Erik Danielsen. De skal hjelpe oss å bli klokere på hvordan man reduserer og forebygger helseplager for nattarbeidere. 

Målgrupper

Dette webinaret er for deg som jobber om natta eller er på en annen måte involvert i turnusen til de som jobber natt. Vi ønsker å gi deg kunnskap om hva konsekvensene av å jobbe natt kan være, og hvorfor det er viktig å ta hensyn til dette.  

Påmelding

Webinaret er åpent for alle og gratis å delta på. Vi vil gjerne at du melder deg på slik at vi kan kontakte deg dersom det blir endringer. 

Registrer deg her

Lenke til webinaret sendes på e-post, og blir publisert på arbeidstilsynet.no/webinar. Opptak av webinaret vil også bli tilgjengelig etterkant av webinaret, på denne siden.