Webinar: Slik følger du opp kontrakter i praksis

Webinar, torsdag 25. april 2024 – torsdag 25. april 2024

Vet du hva som må være med i kontraktene dine og hvordan du skal følge dem opp, slik at de som jobber på dine kontrakter har lovlige lønns- og arbeidsvilkår? Hvis du drar litt på svaret ditt, er dette et webinar for deg.

Vet du for eksempel hva renholderne i bygget dere jobber i tjener? Vet du hva de skal tjene? Og vet du at du skal vite det? 

Vi inviterer til webinar om offentlige oppdragsgiveres kontroll og oppfølging av kontrakter.  

  • Når: 25. april kl. 9.00-9.45
  • Hvor: arbeidstilsynet.no/webinar
  • Påmeldingsfrist: 24. april kl. 12.00

Meld meg på webinaret her

Innhold

Årlig kjøper offentlige virksomheter inn varer og tjenester for om lag 740 milliarder. Du som offentlig oppdragsgiver har både mulighet og plikt til å bidra til å velge seriøse virksomheter, hvor de som jobber har anstendige arbeidsforhold.

Arbeidstilsynet gjennomfører nå tilsyn med offentlige oppdragsgivere. I tilsynene kontrollerer vi at dere oppfyller pliktene med å følge opp lønns- og arbeidsvilkår i kontraktene.

Funn fra våre tilsyn viser at det kontraktsmessige ofte er i orden, mens kontrollarbeidet ofte mangler eller har mangler. Vi ønsker å bidra til at stadig flere gjennomfører kontroller på en god og effektiv måte. 

I webinaret vil vi gå gjennom: 

  • Hvilke krav som stilles til kontraktsoppfølging  
  • Hvordan kravene kan oppfylles i praksis 
  • Hva dere skal gjøre dersom dere finner uregelmessigheter  
  • Ressurser, veiledning og verktøy til hjelp i videre arbeid 

I webinaret vil du møte Merethe Boyesen og Mari Jarlsdatter Løvdal, som begge er jurister og erfarne seniorrådgivere hos oss. De er i vårt tilsynsteam som gjennomfører tilsyn hos offentlige oppdragsgivere.  

Du får også høre fra Heim kommune om hvordan de jobber med kontrakter og oppfølging, og hvordan de opplevde tilsyn fra Arbeidstilsynet. 

Målgruppe 

Hovedmålgruppen er innkjøpsansvarlige og medarbeidere som har ansvar for å følge opp lønns- og arbeidsvilkår i kontrakter i kommunale virksomheter, men vil også være relevant for andre som jobber med innkjøp i fylkeskommuner, andre statlige og offentlige virksomheter, og er åpent for alle. 

Praktisk informasjon

Webinaret er gratis og åpent for alle, men meld deg gjerne på slik at vi kan sende deg presentasjoner som brukes i webinaret, og en påminnelse før start. Du kan følge sendingen direkte på arbeidstilsynet.no/webinar. Etter webinaret finner opptak på samme sted.  

Spørsmål om temaet?

Chat er tilgjengelig for spørsmål om temaet under sendingen.

Du kan også sende inn dine spørsmål på forhånd når du melder deg på, eller bruke e-posten webinar@arbeidstilsynet.no. Vi rekker nok ikke å besvare alle, men gjør vårt beste for å svare på de fleste i løpet av webinaret. 

Velkommen!

illustrasjon av to mennesker som holder et stort forstørrelsesglass foran en kontrakt med fokus på symboler av en klokke (arbeidstid) og penger (lønn)